PANNARI (pellillinen)
6 dl maitoa
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
50 g voita (sulata)
Laita uuni lämpiämään 200-210 °C. (Uunista riippuen tämä voi vaihdella.) Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina kaadetaan pellille. Paistetaan n. 30-45 min.
PIKAVIINERIT (8 kpl)
4 levyä torttutaikinaa (tai kuten minulla oli Myllyn Paras lehtitaikina levyjä)
paistonkestävää hilloa (minulla oli Saarioisten mansikka marmeladia)
vaniljakreemiä
raesokeria
kananmunaa voiteluun
Laita uuni lämpiämään 225 °C.
Taikinalevyjen annetaan sulaa hetki huoneen lämmössä, kunnes ne puolitetaan. Puolikkaat voidellaan kananmunalla, jonka jälkeen ne "kastellaan" raesokeriin voideltu puoli alaspäin. Näin raesokeri tarttuu kiinni viinereiden päällys-pintaan.
Puolikkaiden päälle laitetaan nokare hilloa/marmeladia ja toinen nokare vaniljakreemiä. Vaniljakreemin valmistin Sallisen vaniljakreemi-jauheesta. Laitoin ½ dl vaniljakreemijauhetta ja 1 ½ dl kylmää vettä. Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja laitetaan jääkaappiin 5 minuutiksi.
Viinereitä paistetaan uunissa n. 15-20 min.
Että sellasia leipomuksia tällä kertaa. Hyviä jo siksi että on pikasia tehä ja maku on kyllä tosi maukas kummassaki. =)
Noista kiharoista luopuminen tuli ajankohtaseksi meijän esikoisen Manun kohdalla. Ajateltiin että jos hiukset alkais vähä vahvistumaan ja "tuuheutumaan" leikkauksen jälkeen. Pientä muutosta tuli leikkauksen myötä. Jotenki Manu on nyt isomman pojan näkönen. =)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti