VISPIPUURO (3-4 annosta)
8 dl vettä
n. 4 dl puolukoita
n. ½ dl sokeria
1 1/4 dl mannasuurimoita (taikka mannaryynejä ;) )
ripaus suolaa
Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua n. 15 min. Mausta sokerilla ja suolalla. Tarkista maku.
Siivilöi halutessasi liemestä (marjat ja) marjan kuoret pois. Ne voi myös jättää, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä sileää "vaahtoa".
Vispaa mannasuurimot(-ryynit) kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen 5-10 min. välillä sekoittaen.
Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti, kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella.
Puuron voi myös syödä ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kera.
On se vaan niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Mmmm....!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti